Is dat geen mooie missie?! Geïnspireerd door David en Arjan van het succesvolle programma 365 dagen succesvol, kwam ik tot dit doel. Hun eigen missie is om Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. En zij zijn goed op weg! Al tienduizenden mensen hebben hun programma gevolgd en/of hun boek gekocht en zijn het leven gaan leven wat hen gelukkig maakt. Gaaf hè dat ze dat bereikt hebben?

Dus hier volgt nogmaals de missie waar ik in geloof en waar ik me voor ga inzetten: Nederland is in 2030 het gezondste land ter wereld!

Help je mee?!

Jaja… tuuuurlijk…

Leuk Coline en heel idealistisch, maar hoe wil je dat voor elkaar gaan krijgen? Dat is toch niet haalbaar? Daar heb je zelf helemaal geen invloed op. Er worden steeds meer mensen ziek, de wereld wordt ongezonder en mensen zijn minder bereid iets aan hun eigen gezondheid te doen. Geef ze maar een pilletje, want dat geeft het minste gedoe.

Is dat waar?

Weet ik écht 100% zeker dat dat waar is?

Wat gebeurt er als ik die gedachten geloof?

Wie zou ik zijn zonder die gedachten?

Bovenstaande vragen komen uit ‘the work’ van Byron Katie. Ik zal hier in de toekomst een uitgebreid artikel over schrijven, omdat het in mijn ogen een zeer krachtige tool is om je negatieve en beperkende gedachten onderuit te halen en er wat positiefs voor in de plaats te zetten. Ze helpen mij door te zetten om mijn missie te bereiken  op momenten dat ik word overvallen door pessimisme en negatief denken.

Hoe ga ik het voor elkaar krijgen dat Nederland het gezondste land ter wereld is?

Maar eerlijk is eerlijk. Ik kan natuurlijk wel wat roepen, maar zal toch echt met een plan moeten komen om Nederland daadwerkelijk het gezondste land ter wereld te laten worden. Helemaal compleet is mijn plan op het moment overigens nog niet. Is dat erg? Nee. Want… Ik geloof dat als je maar eenmaal begint in de richting van je doel te werken, de vervolgstappen ‘vanzelf’ zullen volgen.

Mijn eerste stap is dan ook het starten met het schrijven van blog artikelen voor mijn website medicaljourney zodat ik mensen kan inspireren verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid op welke manier dan ook.

Maar ben je dan niet bang dat niemand je blog zal lezen? Dan kun je je missie wel meteen gedag zeggen.

Ja en nee.

Ik vind het reuze spannend of mensen het boeiend vinden wat ik schrijf en of ik mensen kan inspireren wat aan hun eigen gezondheid te doen. Maar stel in het ergste geval dat er maar één iemand is die dit doet. Misschien zet deze ene persoon wel een kettingreactie in gang in zijn eigen omgeving en/of komt hij zelf tot een fantastisch plan om Nederland gezonder te krijgen. Dan heb ik mijn doel al bereikt!

Hoe weet ik of Nederland het gezondste land ter wereld is?

Wat fijn, ik hoef dit niet zelf te onderzoeken. Scheelt toch wat tijd, die ik beter kan besteden.

Het prestigieuze medische tijdschrift The Lancet publiceert namelijk elk jaar de resultaten van hun onderzoek naar de gezondheid van de wereldbevolking; Global Burden of Disease Study (GBD). Zij beschrijven de mortaliteit (aantal doden) en morbiditeit (aantal zieken) ten gevolge van ernstige ziektes, verwondingen en risicofactoren voor gezondheid. Op basis hiervan berekenen zij een score en hieruit volgt het gezondste land.

En nee, dat is vooralsnog niet Nederland.

Hoe gezond is Nederland nu eigenlijk?

Uit het onderzoek van the Lancet kwam Nederland in 2016 uit op de 8e plek. Niet slecht, maar dat betekent dus dat er de komende 13 jaar werk aan de winkel is.

Volgens the Bloomberg World Health Index (2017) staat Nederland overigens pas op de 13e plaats.

Wie gelooft ook dat het mogelijk is Nederland in 2030 het gezondste land ter wereld te laten zijn?!

Heb je ideeën of suggesties om deze missie waarheid te laten worden? Laat het me vooral weten door een reactie te plaatsen of door rechtstreeks contact met me op te nemen! En deel vooral mijn missie met zoveel mogelijk mensen via social media door op onderstaande buttons te klikken!

Óf…

Ben je wat pessimistischer en denk je dat dit absoluut niet haalbaar is? Laat het me ook dan graag weten en waarom! Dan weet ik in ieder geval welke uitdagingen ik nog aan mijn lijstje toe kan voegen 🙂